Cocktail Blue Lagoon

Bereidingstijd: Ongeveer 10 minuten

Aantal personen: 1

Wat heb je nodig:

  • Jigger, barmaatje of mini maatbeker
  • Crushed ice maker
  • Glas, stamper en rietje
  • Een snijplank en een mes
  • Plat bord of schoteltje
  • Een bakje en keukenrol

Ingrediënten:

  • 30 ml wodka
  • 15ml Blue Curaçao
  • 20 ml vers citroensap (1 citroen)
  • 1blikje 7Up
  • 30 gram blauwe poedersuiker
  • 60 gram fijne kristalsuiker

Hoe maak je het:

  • Meng 30 gram poedersuiker en 60 gram fijn kristalsuiker op een plat bord of schoteltje
  • Pak het bakje vul het met een bodempje water
  • Vouw 1 vel keukenrol 2 keer dubbel en leg het in het bakje, zodat de keukenrol het water kan absorberen.
  • Bevochtig voorzichtig de bovenkant van het glas door het op de keukenrol te drukken
  • Stip het glas vervolgens in de suiker om een mooie suikerrand te krijgen.
  • Vul voorzichtig het glas met crushed ice. Pas op dat je de suikerrand niet raakt.
  • Snij de citroen door midden en snij er een plakje af om het glas te garneren.
  • Pers de citroen uit tot je 20 ml vers citroensap hebt.
  • Mix 30 ml wodka, 15 ml Blue Curaçao en 20 ml vers citroensap in het glas
  • Vul het glas verder af met 7Up en garneer het met een citroenplakje, stamper en rietje

Gebruikt uit onze winkel