Bereidingstijd: Ongeveer 10 minuten
Aantal personen: 1
Wat heb je nodig:
- Jigger, barmaatje of mini maatbeker
- Crushed ice maker
- Glas, stamper en rietje
- Een snijplank en een mes
- Plat bord of schoteltje
- Een bakje en keukenrol
Ingrediënten:
- 30 ml wodka
- 15ml Blue Curaçao
- 20 ml vers citroensap (1 citroen)
- 1blikje 7Up
- 30 gram blauwe poedersuiker
- 60 gram fijne kristalsuiker
Hoe maak je het:
- Meng 30 gram poedersuiker en 60 gram fijn kristalsuiker op een plat bord of schoteltje
- Pak het bakje vul het met een bodempje water
- Vouw 1 vel keukenrol 2 keer dubbel en leg het in het bakje, zodat de keukenrol het water kan absorberen.
- Bevochtig voorzichtig de bovenkant van het glas door het op de keukenrol te drukken
- Stip het glas vervolgens in de suiker om een mooie suikerrand te krijgen.
- Vul voorzichtig het glas met crushed ice. Pas op dat je de suikerrand niet raakt.
- Snij de citroen door midden en snij er een plakje af om het glas te garneren.
- Pers de citroen uit tot je 20 ml vers citroensap hebt.
- Mix 30 ml wodka, 15 ml Blue Curaçao en 20 ml vers citroensap in het glas
- Vul het glas verder af met 7Up en garneer het met een citroenplakje, stamper en rietje